Αντί να το δοκιμάσουν και να το βάλουν άμεσα σε παραγωγή μέσω της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, προωθώντας το μάλιστα σε όλον τον κόσμο, γεγονός που θα έφερνε εκατοντάδες εκατομμύρια στα ταμεία της χώρας, τον κυνήγησαν!
Η «οδύσσεια» του Ιωάννη Αραπκουλέ στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας ξεκίνησε όταν «τόλμησε» να παρουσιάσει την πρότασή του μέσω της κρατικής τηλεόρασης, και συγκεκριμένα της ΕΡΤ-3, που ενδιαφέρθηκε για την προσπάθειά του να δώσει «ελληνικό άρωμα» σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Παρά το ότι είχε ήδη γίνει το σχετικό αίτημα, και είχε μάλιστα προηγηθεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, διατάχθηκε έρευνα και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτής, κατέσχεσε δύο όπλα που είχαν ετοιμαστεί για τον Στρατό και ένα για την Ελληνική Αστυνομία!
Να μείνει εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο, λόγω περίεργων μεθοδεύσεων, κινδυνεύει Ελληνας οπλουργός που ετοίμασε τη δική του πρόταση προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως αποκάλυψε η καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία». Η Ελληνική Αστυνομία κατέσχεσε τα δείγματα που ετοίμαζε για να παρουσιάσει στους αρμοδίους και, παρά το ότι η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο, τα όπλα παραμένουν «κλειδωμένα» στις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ.
Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο νομικός σύμβουλος του οπλουργού, δικηγόρος Ζακύνθου Διονύσιος Ξένος – Κασσιανός, εξηγεί ότι αμέσως μετά την παρουσίαση ξεκίνησαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από τα γνωστά «τρολ» διαφόρων ειδών «καταγγελίες» σχετικά με το αν δικαιούται ο Ελληνας οπλουργός να κατασκευάσει τα δείγματα αυτά, που, σημειωτέον, δεν ήταν προς πώληση σε ιδιώτες, αλλά θα πήγαιναν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να δοκιμαστούν ως προς το αν αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις του.
Παρά το ότι είχε ήδη γίνει το σχετικό αίτημα και είχε μάλιστα προηγηθεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, διατάχθηκε έρευνα, και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτής, κατέσχεσε δύο όπλα που είχαν ετοιμαστεί για τον Στρατό και ένα για την Ελληνική Αστυνομία. Ετσι, αντί οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην προσπάθεια να ακούσουν ένα «μπράβο», βρέθηκαν μπλεγμένοι…
Το νομικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από πλήρη ασάφεια και αοριστολογία, καταθέτει ο κ. Ξένος – Κασσιανός, και συνεχίζει λέγοντας ότι μπορεί κανείς να μεταφράσει την παραμικρή διάταξη όπως νομίζει. Ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στους οποίους απευθύνθηκε, του απάντησαν ότι ούτε οι ίδιοι έχουν καταλήξει στο τι ισχύει και τι δεν ισχύει, αφού περιμένουν εγκυκλίους και διατάξεις που θα ξεκαθαρίσουν τι γίνεται σε περιπτώσεις σαν αυτήν του κ. Αραπκουλέ. Η κατασκευή των συγκεκριμένων όπλων επιτρέπεται, εάν πρόκειται να παραδοθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, όμως για το πρωτότυπο που θα δοκιμαστεί δεν υπάρχει «παραγγελία» από τον Στρατό, όπως είναι φυσικό. Το «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;» χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πλαίσιο, που κάνει κάποιους να αναρωτιούνται εάν έχει επίτηδες διατηρηθεί έτσι, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να «κόβονται» ανεπιθύμητες προσπάθειες.
Παρά το ότι ο νομικός σύμβουλος του οπλουργού ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ερώτημα είναι αν τελικά θα γίνει η παρουσίαση του συγκεκριμένου όπλου στο Πεντάγωνο. Παρά το ότι η τελευταία ημερομηνία παρουσίασης των προτάσεων έχει περάσει, τίποτε δεν εμποδίζει το υπουργείο να ζητήσει να παρουσιαστεί και αυτή η ελληνική πρόταση.
0 Σχόλια